VOLG ONS

DUIN HUIS

IDEE

‘Opdrachtgever’ Alphons van der Poel (medestudent van Guus op de Academie van Bouwkunst) wil zijn droom realiseren een huis voor recreatieve- en werkdoeleinden in de duinen van Ameland.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

KEUZES
Als basismateriaal heb ik gekozen voor hout, een licht materiaal dat opgenomen wordt in het duinlandschap. De helling van de duinen maakt dat alle ruimten op een andere hoogte gesitueerd zijn, hierdoor is het trappenhuis de spil van het ontwerp geworden.

De bovenste ruimte, -de werkkamer-, is meteen het uitzicht naar zee over de top van de duinen. Hier word je geïnspireerd door het prachtige uitzicht. Iets hoger is de laatste slaapplek, omgeven door 360 graden glas, te bereiken via een ‘ladder-trap’ De onderste ruimte is de woonkamer, in de luwte van de duinpan. Tussen deze twee uiterste ruimten bevinden zich de overige ruimten, allemaal verbonden via de trap.

Om zoveel mogelijk van de buitenlucht te genieten is er een inpandig balkon dat aan twee zijden te openen puien heeft.

  • Nieuwbouw

AANDACHTSPUNTEN

Behalve het uiterlijk is ook de draagstructuur uit hout samengesteld, en maximaal geïsoleerd.
De verwarming is uitgevoerd met behulp van een warmtepomp. Dit huis heeft alleen een
water- en elektra-aansluiting. Een uiterst ecosysteemvriendelijk ontwerp.

Ondanks de wetenschap dat de gekozen locatie niet vrij zal komen om dit idee te realiseren
was het toch een mooie reis om dit ideaalbeeld te ontwerpen.

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Slider